تصاویری تاسف بار از اعتیاد نوجوانان و کودکان(18+)

اینها تصاویر منعکس شده از زندگی روزانه ، پاتوق ها، روند جمع آوری و دیگر وضعیت های مربوط به کودکان و نوجوانان معتاد بوده که در تاریخ های مختلف در رسانه ها و خبرگزاری های داخلی منعکس شده است. فرزندان این سرزمین که قرار است بنوعی آینده ساز باشند. متاسفانه در دامی گرفتار شده اند که عامل اصلی آن را باید کم توجهی و بی توجهی ما دانست. با کم توجهی های صورت پذیرفته از جانب ما ،آسیب دیده اند و بعد از مدتی ما آنها را انگل های اجتماع می دانیم . واقعا مقصر کیست ؟.یکی از حلقه های این پازل یاری رسانی، بهزیستی و برنامه های این سازمان برای ترک اعتیاد است . راستی چند درصد افرادی که وارد کمپ های تحت نظارت این سازمان شده اند، موفق به ترک گردیده اند؟ و چرا این میزان ضعف؟؟؟؟ آیا بهزیستی کمپ های تخصصی ترک اعتیاد کودکان و نوجوانان دارد یا خیر؟ اگر ندارد چرا؟ و اگر دارد ، چرا این قدر کم بوده و غیر تخصصی عمل می کنند؟

 

 








عکس های فوق برگرفته از وبلاگ های گوناگون، خبرگزاری ها و سایت های تخصصی مجاز در جمهوری اسلامی ایران است. با کپی کردن عکس و جستجو در موتورهای جستجو همانند گوگل، می توان به سایت مربوطه دست یافت .

نظر وبلاگ در خصوص مطالب فوق(وبلاگ حاضر تابع قوانین رسمی کشور و معتقد به رعایت اخلاق حرفه ای بوده و قصد توهین یا هجمه بر هیچ فرد ، گروه و یا سازمانی را نداشته و حق سازمان بهزیستی و هر ذی نفع حقیقی و حقوقی دیگری برای ارسال جوابیه و ارایه هرگونه توضیح مستند با در نظر گیری قوانین و رعایت اصول اخلاقی محفوظ است . انتخاب و تشریح اخبار خاص نیز در راستای اصلاح انحرافات ، کج روی ها، کاستی های احتمالی و موارد همانند صورت پذیرفته و توسعه و تقویت حوزه بهزیستی و خدمات رسانی و خدمات گیری حرفه ای ، مد نظر دست اندرکاران وبلاگ می باشد ):  

با اندکی اغماض در روند توسعه کمپ های اعتیاد و نادیده گرفتن اهمال های صورت پذیرفته می توان پذیرفت که رشد کمی کمپ های ترک اعتیاد نسبتا خوب بوده است. مشکل اصلی در نداشتن الگوی فعالیتی در این کمپ ها است . هیچ الگوی استانداردی با رویکرد توانمندسازی موثر معتادان در فرآیند ترک و حمایت های پس از آن وجود ندارد و سازمان بهزیستی به وجود یک روانشناس یا حضور یک روحانی در کمپ دلخوش کرده است. حضور این عزیزان لازم است ولی وجود الگویی با رویکرد ترکیبی ترمیم و درمان آسیب های وارده در ابعاد روانی، اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی، مهارت آموزی فنی ، دینی و دیگر موارد مرتبط، امری ضروری است .

سازمان بهزیستی در حوزه تخصصی سازی کمپ ها ، پراکنش مناسب جنسی( زن و مرد) ، نوع ماده مخدر و نوع اعتیاد( مواد مخدر صنعتی، مواد مخدر سنتی و ...) ، سن و شرایط مخاطب(کودک و نوجوان، بزرگسال، کهنسال، خانوادگی، ...) ، تناسب بین سطح شیوع و میزان آلودگی منطقه با تعداد کمپ ها و مواردی نظیر آن نیز کم توجهی داشته است.

سازمان بهزیستی در تعریف رویکرد اجتماعی اقتصادی و مددکاری مورد نیاز در روند حمایت از خانواده های معتادان نیز بی تفاوت بوده و فاقد نقشه راه منسجم می باشد.

سازمان بهزیستی با وجود وظیفه قانونی محول شده به آن در خصوص مدیریت پازل ترک و درمان اعتیاد، تنها به فعالیت های پوسته ای و سطحی نظیر راه اندازی کمپین های آگاهی دهنده اکتفا کرده و نظارت کافی و وافی بر مراکز و کمپ ها ندارد. لیست مرگ و میرهای بوقوع پیوسته در کمپ ها و مراکز ترک اعتیاد، وجود خیل عظیم مراکز غیر مجاز،تاثیرگذاری ضعیف فعالیت کمپ ها در ترک و پاکی تداومی فرد معتاد،نارضایتی های عدیده از فعالیت کمپ ها و هزاران مستند دیگر، دلیلی بر عدم توفیق سازمان بهزیستی در مقابله با آسیب اعتیاد در پازل تخصصی واگذار شده به این سازمان است .

شاید مهمترین عامل وقوع چنین رویدادی را بتوان در ضعف سازمان بهزیستی در فعالیت های بین و فرابخشی موثر دانست( وجود تفاهم نامه و یا برنامه مشترک دلیلی بر وجود فعالیت و اقدام بین و فرا بخشی موثر نمی باشد) . این امر باعث شده که این شائبه به ذهن خطور کند که سازمان بهزیستی نکند که ترک اعتیاد را با مجوز دادن برای برپایی کمپ های ترک اعتیاد و دادن متادون اشتباه گرفته باشد؟ 

در خصوص اعتیاد جوانان و نوجوانان، مسئله می بایست با رویکردی چندجانبه دنباله گیری شود. آسیب دیدگی این گروه از دوران کودکی، قرار گرفتن در سن آزادی خواهی و هنجارشکنی با هدف کسب هویت و شخصیت ، آسیب پذیری بالای آنان بدلیل ضعف حوزه های شناختی و تجربی ، وجود احتمال بالا برای سو استفاده از چنین افرادی ، تاثیرات فشار بر خانواده ها و کاهش حساسیت ها در تربیت صحیح فرزندان ، تاثیر گروه های همسال بر ایجاد انحراف ، میل بالا به لذت گرایی و درد گریزی  و سایر موارد همانند، از جمله مباحثی است که در حوزه اعتیاد و ترک اعتیاد کودکان و نوجوانان باید مورد توجه باشد.

نظرات 2 + ارسال نظر
پسر خوب یکشنبه 4 خرداد 1393 ساعت 09:08

والدین و به خصوص پدرها باید شرایط سنی فرزندشان را درک کنند و به آنها اعتماد داشته باشند. از دوران کودکی باید دوستان فرزند خود و خانواده‌هایشان را بشناسند و اجازه دهند فرزندشان دوست یا دوستان خود را به منزل بیاورد و خودشان نیز با والدین دوست فرزند خود آشنا شده و آنها را محک بزنند و در صورتی که ادامه این دوستی را به صلاح نمی‌دانند، آن را با دلیل و برهان به فرزندشان گوشزد کنند.

خانواده شنبه 3 خرداد 1393 ساعت 14:47

تغییر روابط خانوادگی مانند ایجاد شکاف میان فرزندان و والدین تاثیر زیادی در این گرایش‌ها دارد و موجب می‌شود که آنها بیشتر به این کار تمایل داشته باشند. این تغییر روابط در بین والدین و فرزندان موجب شده که آنها بیشتر به سمت گروه هم‌سالان و دوستان خود گرایش پیدا کنند و به همین دلیل بیشتر با مواد مخدر آشنا شده و به سمت آن گرایش پیداکنند.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد